hms kurs bygg anlegg

Bygg og anleggsbransjen er statistisk sett mer utsatt enn andre bransjer når det gjelder skader og ulykker på arbeidsplassen. Dette er kanskje naturlig når man tenker på arbeidets natur, med mye fysisk arbeid og bruk av verktøy og maskiner.

Bygg og anlegg

Desto viktigere er det å ha et bevisst forhold til HMS i bygg- og anleggsbransjen, og et fokus på å forebygge skader og ulykker. HMS kurs for ansatte kan være en god start.

Myndighetene definerer bygg og anlegg, eller byggebransjen, slik:

Bransjen omfatter oppføring, ombygging, reparasjon, vedlikehold, riving og ferdigstillelse av bygninger: grunnarbeid, takarbeid, blikkenslagerarbeid, elektrisk installasjonsarbeid, rørleggerarbeid, isolasjonsarbeid, VVS-arbeid, stukkaturarbeid, snekkerarbeid, gulvlegging og tapetsering, maler- og glassarbeid, og utvendig rengjøring av bygninger.

Byggebransjen er et internasjonalt miljø. Selv om det var færre som døde på jobb i 2015, var 35% utenlandnske arbeidstakere.

Det er derfor viktig å kunne tilby HMS kunnskap til både norske og utenlandske arbeidere for å øke fokuset på HMS i hverdagen.

HMS kurs for byggebransjen

denne nettsiden tilbys et skreddersydd HMS kurs for bygg og anlegg (anleggsbransjen)

HMS kurset finnes også på engelsk og polsk. I tillegg til verneombudskurs og kurstilbud for ledende ansatte, tilbys også et grunnkurs i HMS som er relevant for alle ansatte.