– Leon gir gode, kvalitetssikrede svar på spørsmål om arbeidsmiljøregelverket. I tillegg bidrar han til å øke tilgjengeligheten vår døgnet rundt, sier Stig Inge Eikemo som er avdelingsdirektør for kommunikasjon og brukerdialog i Arbeidstilsynet.

– Mange søker informasjon

Chatboten Leon dukket opp på arbeidstilsynet.no i januar i år. Siden den gang har mange allerede rukket å bli kjent med han. Til nå har Leon svart på rundt 23 000 henvendelser. Det ligger dermed an til at omtrent 60 000 henvendelser vil bli besvart av chatboten i løpet av 2023.  

–  Vi opplever at informasjonsbehovet om regelverket vi forvalter er stort. Og at mange foretrekker å kontakte oss digitalt. Mens antall telefonveiledninger gikk ned i 2022, var det flere enn noen gang som kontaktet oss på chat og e-post, forteller Stig Inge Eikemo.

Den foreløpige bruken av Leon er høyere enn Arbeidstilsynet så for seg før lansering. Mottakelsen kan vitne om at mange er mindre skeptiske til chatbotter enn før.

–   Lanseringen av ChatGPT og andre AI-roboter bidrar nok til det. Men til forskjell fra andre chatbottjenester, gir Leon svar som Arbeidstilsynet har kvalitetssikret og kan gå god for, sier Eikemo.

Leons topp fem

Disse temaene har chatboten Leon svart på flest spørsmål om:

  1. Lønn
  2. Arbeidstid
  3. Arbeidsavtale
  4. Oppsigelse
  5. Ferie

Denne artikkelen er hentet fra Arbeidstilsynet

Kilde: https://arbeidstilsynet.no