p5wqvoknscpbvmrdttkpxqz_psedko29-jzed2tzf1iq
8 av 10 bedrifter i utelivsbransjen bryter arbeidsmiljøloven. – Yngre ansatte og asylsøkere blir utnyttet av useriøse arbeidsgivere, sier Arbeidstilsynet.

Av alle bruddene som begås er det oftest yngre arbeidstakere og innvandrere som blir utnyttet.

Bruddene Arbeidstilsynet har avdekket gjelder arbeidsavtaler, manglende overtidsbetaling, sosial dumping og ulovlig arbeidskraft, samt en rekke mindre alvorlige lovbrudd. Selv om det er arbeidsgivernes ansvar, lar mange seg utnytte fordi de ikke vet hva de har krav på sier kildene NRK har snakket med.

Arbeidstilsynets funn viser at de fleste bedrifter gir arbeidsavtaler til sine ansatte, men at under halvparten oppfyller minimumskravene. Og 4 av 10 ansatte i overnatting- og service bransjen får ikke overtidsbetalt.

Les hele artikkelen her.